Hírek

Mert a kicsikre is figyelni kell!
2021. 07. 20.

Akvaristák figyelem!

Szeretnél te magad megőrizni egy vagy több fajt a kipusztulástól?

A Nyíregyházi Állatpark a Goodeid Working Group tagja mely a világ legritkább halfajai közé tartozó mexikói magashegyi fogaspontyok megmentésére, kipusztulásuk megakadályozására alakult nemzetközi szervezet.

’Mert a kicsikre is figyelni kell!’

A szervezet különlegessége, hogy hobbistákat is aktivizál a fajok megmentése és az egészséges populációk fenntartása érdekében. A szervezetnek Európában több mint 200 tagja van. A 25 magyar taggal ebben a hasznos gyakorlati munkát végző természetvédelmi szervezetben a harmadik legnépesebb tábort alkotjuk. Egyedülálló módon hazánkban három középiskola is részt vesz a programban sőt a munkacsoport központja is a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban található.

Ebbe a halcsaládba 42 faj tartozik, melyből a magyar munkacsoport már 20 faj folyamatos fenntartását végzi.

A Nyíregyházi Állatparkban évek óta három faj populációinak szigorú tenyésztési program szerinti fenntartása zajlik. Az idei évtől mindhárom fajjal megismerkedhetnek az érdeklődők az idén átadott bemutatókban.

Amennyiben érdekel az akvarisztika és szeretnél megőrizni egy vagy több fajt a kipusztulástól akkor munkánkról az alábbi lapokon tudsz érdeklődni:

Márk Liziczai -klg.goodeid@gmail.com

http://www.goodeidworkinggroup.com/


Még több hír