Nevet kapott a kis elefánt!

Több mint 2000 névjavaslat közül a gondozók a KITO nevet választották!

Több mint 2000 névjavaslat közül a gondozók a KITO nevet választották!

1 hónapos lett az ország egyedüli afrikai elefántborja s a hagyományokhoz híven elérte azt a kort, hogy nevet adjunk neki.

A névadáshoz látogatóink segítségét kértük, akik 3 héten keresztül küldhették be javaslataikat. Kitétel nem volt, bár szerettük volna, ha K betűvel kezdődne a kicsi neve, mint az édesanyjáé Kwanzáé.

Mint kiderült, a kis ormányosnak óriási a rajongó tábora, több mint 2000-en küldtek be neveket. Voltak közöttük szép számmal mosolyfakasztók, mint a Cukorborsó, Kuplung vagy a Béla a törpe mamut,illetve olyanok is melyek egy elefánt bébinek megfelelő lenne, de egy kifejlett bikának nem mint pl: Kacifánt vagy a  Kókusz.

 Az elefántgondozók hosszas mérlegelés után a Kito nevet választották, ami szuahéli nyelven ékszert, drágakövet és becses gyermeket jelent. Ráadásul a borjú anyai nagyapja Kibo, így a választott név tökéletes a számára.

Ez az afrikai név több vendégünknek is tetszett, összesen 25-en javasolták, őket belépőjeggyel jutalmazzuk, hogy meglátogathassák keresztgyermeküket.