Hírek

Pótpapa a madaraknál
2021. 07. 15.

A Nyíregyházi Állatpark rendkívül gazdag madárgyűjteménnyel rendelkezik. A többszáz madár mind-mind külön gondoskodást igényel és a park madárgondozóinak több évtizedes tapasztalata van a papagájfélék tartásában, gondozásában és szaporításában.

Az idei évben igazán büszkék vagyunk a szaporulatra, hiszen a késő tavaszi és kora nyári időszakban is több madárcsaládban született fióka.

Egyes fajok sajnos nem nevelték utódaikat, így ilyen esetekben a vezető madárgondozó, Lukács Gábor veszi át a „szülőpár” szerepét és mint a természetben éjjel-nappal eteti a fészeklakó fiókákat.

A Nyíregyházi Állatpark kollégájának madár ovija egyre csak bővül, jelenleg kékhátú ( Ara ararauna) és harlequin arákat ( Ara choloptera X Ara ararauna) , valamint rózsakakadukat (Eolophus roseicapillus) nevel.

A kikeléskor alig pár grammos csöppségek eleinte inkubátorban éltek és 2-3 óránként ettek a gondozó által kínált speciális tápból. Most már -fajtól és kortól függően- naponta háromszor-ötször esznek a folyékony tápszerből és hamarosan elkezdik enni a szilárd takarmányt is, mely zöldség-gyümölcsfélékből és magkeverékből áll majd

Még több hír