Humboldt penguin
  • Species: Humboldt penguin (Spheniscus humboldti)
  • Offspring: 2
  • Habitats: Chile, Peru
0cm
0kg
  • Humboldt penguin

A pingvinfajokra jellemzően ez a faj is tengerközeli életet él, a partra csak fészket rakni jár. Chile és Peru partvidékén őshonos. Neve élőhelyének közelében található Humboldt áramlatra tesz utalást, melyet Alexander von Humboldt felfedezőről neveztek el. Táplálékát halak jelentik, szardella, szardínia, makrélacsuka, rák és tintahal. 60 méteres tengerszinti mélységig merül vadászat közben, de dokumentáltak már 150 méter mély merülést is. Költési időszakban negyven kilométernél messzebbre nem távololdnak el a táplálékkereső felnőttek, viszont téli időszakban akár több száz kilométerre is elhagyják a kolóniát.

  • Our residents