Fehér tigrisIceboy
0cm
0kg
0
0kg
0l

Mi világunk

A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén. A 30 hektáros területen világrészek fogadják a látogatókat hogy végigjárhassák a Földet, megfigyelhessék miként élnek a világ különböző vidékein az állatok.

A Nyíregyházi Állatpark, mely 2015-ben, 2018-ban és 2020-ban elnyerte Európa legjobb állatkertje címet, rendkívül különleges állatgyűjteménnyel rendelkezik. Nem véletlen tehát, hogy Magyarország leglátogatottabb vidéki turisztikai látványosságába, évente közel 500.000 vendég érkezik, nem csak az ország minden részéről, hanem határainkon túlról is.

A parkot a legek állatkertének is nevezik, hiszen egy olyan különleges semmihez nem hasonlítható hangulatot áraszt, amit szinte elképzelni sem lehet, érdemes személyesen megtapasztalni.

A 30 hektáros tölgyerdőben az itt élő  5000 állat természeteshez közeli társas kifutókban látható, földrészenkénti csoportosításban.

A vendégeknek igazi Föld körüli kirándulás az a nap, vagy sokak számára 2-3 nap is, amit a Nyíregyházi Állatparkban töltenek.

Az állatkert feladata elsősorban az, hogy megmutassa az ide látogatóknak, milyen gazdag és sokszínű az állatvilág. Sok állatnak az állatkert az utolsó menedéke, ahol nemzetközi összefogás keretében próbálják a kihalás szélére sodródott állatfajokat megmenteni és szaporítani.

Természetvédelmi szempontból a parknak nagy jelentősége van, mivel a kihalófélben lévő fajoknak megvan a lehetőségük arra, hogy nyugodt körülmények között fejlődjenek, szaporodjanak.

A Nyíregyházi Állatpark az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA: European Association of Zoos and Aquaria) tagjaként részt vesz több mint 100  fajmegmentési, tenyésztési programban; többek között nagy sikerrel szaporodik az afrikai elefánt, a kihalás szélére sodródott bali seregély, az indiai orrszarvú vagy a szibériai tigris. A Föld legnagyobb erszényes állata a vörös óriáskenguru európai törzskönyvi programjának koordinátora pedig nyíregyházi.

A park a ritka és veszélyeztetett fajok mellett, fontos feladatának tartja az oktató és nevelő munkát. A kert gyűjteményével páratlan lehetőséget nyújt a tanulni vágyóknak, hisz nem csak a hazai állatvilágot, hanem valamennyi kontinens állatvilágát bemutatja, ezzel megteremtve a választható témák sokszínűségét.

Számos program közül választhatnak az oktatási intézmények is; a nyári zoo-suli táborban 400 gyermek kukkant be a kulisszák mögé, míg a fogyatékkal élők számára speciális foglalkozások várnak.

A különleges programok mellett- mint a fókashow vagy papagáj bemutató- a legnagyobb érdeklődést a maki erdő övezi, ahol a bátrabb vendégek félmajmok között sétálhatnak.

A hosszú séta után bizonyára jól esik majd a park híresen ízletes menüiből választani a Bambusz Étteremben vagy a Dzsungel Étteremben.

Az élményt teljessé teszi a park 3 állatkerti szállodája, a két csillagos Hotel Dzsungel, a három csillagos Ózoon Hotel valamint a négy csillagos Hotel Pangea-a dínó hotel-, ami egyedülálló módon azoknak a vendégeknek nyújt kikapcsolódást, akik szeretnek állatok között lenni, napestig állatkertben sétálni, hallani a pávák rikoltozását, a gibbonok szerelmes énekét vagy a fókák sajátos ugató hangját.