Aktualitások

Gyere, s látogass el hozzánk!
2019. 05. 07.

A Nyíregyházi Állatpark az ország első Állatparkja ahol egy természetes tölgyerdőben tágas kifutókban mutatunk be több mint 5000 állatot.

A 35 hektáros tölgyerdőben kontinensenkénti felosztásban láthatók az állatok, hogy aki belép, egy nap alatt végig járhassa a Földet s megfigyelhesse a különböző élőhelyek élővilágát. Sok helyütt, a helyi életközösségeket bemutató társas kifutókban.

Évente közel 500.000 vendég keres fel bennünket, mi pedig igyekszünk mindig valami újdonsággal szolgálni, mint például a jegesmedvék üvegfalú medencéje, az 500.000 literes medencén átívelő cápás üvegalagút, a 3000m2-es ázsiai dzsungel egy óriás vízeséssel, vagy a 3 méter magasságú, hosszan kanyargó bambuszhíd, ahol Afrika élővilága tekinthető meg, de rendkívüli élményt jelent a Dél-Amerika vadvilágát bemutató függőhidas kalandösvény is.

A különleges programok mellett- mint a fókashow vagy papagáj bemutató- a legnagyobb érdeklődést a maki erdő övezi, ahol a bátrabb vendégek félmajmok között sétálhatnak.

A vendéglátás része, a különleges hangulatot árasztó Bambusz étterem, vagy az Európában is kevés helyen létező és Magyarországon csak itt megtalálható állatkerti szállodák, ami igazán teljessé teszi a Nyíregyházi Állatpark kínálta élményeket, hiszen a szállodák lakói korlátlanul látogathatják a parkot és oroszlánüvöltésre hajthatják le a fejüket.

A legek állatkertjének is neveznek bennünket, különleges gyűjteményünk miatt. Külön figyelmükbe ajánljuk nagymacskáinkat, a madár kollekciót a vastagbőrű állatok és a patások bemutatóját.

Ne felejtsenek el tevegelni vagy felülni az elektromos kisautókra, és pihentető utazást tenni az árnyas fák alatt.