Barnamedve Petya
  • Faj: Barnamedve (Ursus arctos)
  • Utódok száma: 1-4
  • Elterjedés: Európa, Ázsia, Amerika,
0cm
0cm
0kg

Barnamedve

A nagy és erőteljes testalkatú barnamedve a medvefélék között a legnagyobb elterejedési területű faj. Nagysága élőhelyétől és a táplálék mennyiségétől függően erősen változó. A nőstények testhossza alig kisebb, de a hímek kétszer olyan súlyosak lehetnek. Az Európában honos alfaj a legkisebb termetű. A legtöbb barnamedve bundája barna színű, de vannak fakó, sárgás színűek is. Vállukon jellegzetes izmos púp található, mellső lábuk karmai hosszúak és hajlottak. A barnamedve leginkább az erdős területeket kedveli. Rövid távon gyorsan fut, és fára is tud mászni. Mindenevő, tápláléka közé tartoznak a halak, kisebb emlős állatok és dögök is. Hideg telű vidékeken barlangokban, föld alatti üregekben telente nyugalomra vonul.  

Lakóink