Hírek

Elkezdődött a Nyíregyházi Állatpark nyári tábora, a Zoo suli.
2018. 06. 18.

  Elkezdődött a Nyíregyházi Állatpark nyári tábora, a Zoo suli.

A suli „ falai között”, s persze a 35 hektárnyi tölgyerdőben, a táborlakók bepillantanak a Nyíregyházi Állatpark mindennapi életébe, megismerkednek az állatpark lakóival és kulisszatitkaival.

Előadásokat hallgatnak az itt élő 5000 állatról, így számos olyan érdekességet is megtudhatnak róluk, ami az egyszerű látogató előtt titok marad. 5 nap alatt 10 állati programban vesznek részt, többek között elefántot és makit etetnek és tevegelnek.

S hogy pontosan milyen programok várnak a gyerkőcökre?

1, Afrikázoo- Kalandozás Tarzan ösvényén:

Állatgondozó segítségével körül néznek a zsiráf házban és a kifutóban, meglátogatják a gyűrűsfarkú makikat s egy bambusz hídon keresztülhaladva gorillákkal, törpevízilovakkal s gepárdokkal találkoznak.

2, Pecázoo- horgászat és Ócenárium látogatás: 

Irány a víz alá, na nem szó szerint… a nebulóknak a vízi élet titkait áruljuk el. Édes és sós vízi élőlények sokasága lesz porondon, összekötve egy igen kellemes horgászattal.

Állatgondozó segítségével látogatást teszünk a halkaranténban.

3, Kárpátozoo- Irány felfedezni a hazai erdői és mezei állatokat:

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek ne csupán a távoli tájak élővilágát ismerjék meg. A hazai erdők-mezők lakói már nagyon várják, hogy bemutatkozzanak.

Mese vetítés után farkas kifutó-medveerdő-muflon nyáj-gímszarvas--varjúfélék- hiúz-uhu-dámszarvas, ez utóbbiakat meg is etetjük.

4, Majmozoo- Majomkodás felsőfokon: 

a gyerekek nagy örömére…. Az állatpark 24 majom fajjal büszkélkedik. Ezek közül minden csemete megtalálja a kedvencét.

Reggeli után tevegelés majd ismerkedés a Zöld Piramis borneói orángutánjaival , fehérkezű gibbon családjával.

Állatgondozó segítségével kifutót takarítunk, és csemegéket kínálunk a majmok számára.

5.  Andokozoo…

A dél-amerikai madarak különleges életébe kukkanthatunk be egy kicsit, aztán bepillantunk az Andok élővilágába majd irány Ausztrália…

6, Palántázoo-Ki a virágot szereti

Növények nélkül nem lenne élet. Mire jók a növények? Visszarepülünk az időben, az ősnövényekig, megnézzük miből készül az isteni kakaó. S ha kedvünk van növényt ültetünk.

Állatetetés helyett részvétel a papagáj bemutatón de: 9:30 és du:13:00, ill. növényültetés

7, Falatozoo-fogakkal és karmokkal

Táplálkozási stratégiák az állatvilágban. Mit esznek az állatok? Milyen erős fogakra vagy karmokra van szükségük? A teve púpjában víz van? A válaszokat együtt „főzzük” ki a gyerekekkel, ha leszállunk a tevehátról. Megismertetjük a gyerekekkel a felelős állattartás fontosabb pontjait…

8, Fázoo- Hideglelés a sarkokon

Tudtad, hogy a mi pingvinjeink nem szeretik a telet? Esetleg azt, hogy meddig képes a fóka víz alatt maradni?  Mindenre fény derül ezen a foglalkozáson.

Állattrénerek segítségével bemutatjuk, hogyan mozognak a vízben a jegesmedvék, de:10:00 és du: 13:00, továbbá megnézzük a fókabemutatót.

9, Paripázoo- Állatok az ember szolgálatában

Felkerekedünk és szétnézünk a majorban. Állatgondozó segítségével lóápolási feladatok várnak ránk.

10, Kígyózoo-Hüllőzés

Látogatás a hüllőoviba. Kígyók, teknősök, gyíkok várnak ránk, s testközelből ismerkedünk meg velük

Még több hír