Hírek

6 hetesek a Nyíregyházi Állatpark jaguárkölykei!
2007. 12. 04.

Idén is családi örömök érték a Nyíregyházi Állatpark fekete jaguár párját. A park szülőállatai az európai törzskönyvi (ESB) program keretében kerültek hozzánk, arra pedig bizonyság hogy mindketten jól érzik magukat, az évenkénti szaporulat. Tavaly és az idén egyaránt megörvendeztettek bennünket új jövevényeikkel.

Az elmúlt évben született állatok ma már török és magyar állatkertekben élnek és segítik mindezzel fajuk fennmaradását. A fekete színű kölykök még csak 2 hónaposak, de már is több állatkert jelezte igényét a csöppségekre!

A 110 napi vemhesség után világra jött hím utódok jelenleg anyjukkal élnek közös kifutóban. A szülés problémamentesen zajlott, s a gyermekneveléssel sincsenek gondok, hiszen Mónika, a 12 éves jaguár mama már gyakorlott szülő. A kicsik 900 grammal jöttek világra s 2 hetesen nyílt ki a szemük. Jelenleg 6 hetesek, s most kapták meg a nagymacskáknak évente járó oltás legelső adagját. A két kis fekete ördögfiókának dél-amerikai indián nevet választottunk, így a Moki (jelentése: szarvas) és a Flo ( jelentése: nyíl) nevet kapták.

Még több hír