Hírek

A legnevesebb építészeti pályázaton, szálloda kategóriában állatkerti szállodánk, a Hotel Pangea hozta el az első díjat.
2019. 11. 14.

„Huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívó díj Pályázatot a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata. A pályázat célja, hogy az ingatlanfejlesztés eredményeit bemutassa a közönségnek és a legjobb fejlesztéseket díjazza.

Az idei pályázaton 30 projekt indult, köztük irodaházak, szállodák, kereskedelmi, oktatási, kulturális és sport célú fejlesztések, ipari és lakóépületek.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai a fejlesztési koncepció, az építészeti értékek, a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a fejlesztés gazdaságossága és eredményessége, társadalmi hasznossága, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a szűkebb és tágabb környezetében lakók életkörülményeinek javításához. „

                                      forrás: Magyar Ingatlanszakmai Egyesület/FIABCI Hungary


A legnevesebb építészeti pályázaton, szálloda kategóriában a Hotel Pangea hozta el az első díjat, maga mögé utasítva öt másik szállodát.


A 2018-ban átadott  Hotel Pangeát Nyíregyháza Város Önkormányzata építtette, a magyar kormány segítségével, a Modern Városok Program pályázat finanszírozási keretei között.

 Tervezője (2016-2017)a Gav-Art Stúdió Kft. volt (építész: Gáva Attila), kivitelezője (2017-2018) pedig a Ke-Víz ’21 Zrt.

 Az üzemeltetést a Nyíregyházi Állatpark végzi, mely saját maga hasznosítja szállodaként és konferencia központként az épületet.


„A tervezés során olyan épületkomplexum létrehozása volt a cél, mely magas szinten képviseli a Nyíregyházi Állatpark tematikáját, teremt harmóniát a természet és az épített környezet között. Biztosítja a vendégek magas színtű, kényelmes szállását, pihenését, ismeretszerzését, valamint teret ad az állatparki összejövetelek, konferenciák és külső tanácskozások minőségi és szakszerű megtartásához.”  Gáva AttilaNem ez az első eset, hogy az ország egyetlen állatkerti szállodája- a Hotel Pangea- díjat nyerjen. Az egyedülálló adottságokkal rendelkező, 3 csillag superior besorolású hotel bár még csak 1 esztendős, 2018-ban már elnyerte az Év szállása különdíjat a  szallas.hu több ezer szavazója ajánlásával és többek között  forgatási helyszíne volt az Év hotele televíziós magazinnak, nem véletlenül…

A szálloda atmoszférája bámulatos, hiszen Nyíregyháza legkedveltebb üdülőövezetében, Sóstógyógyfürdőn található.

A hely egyedisége, fekvésében rejlik, hiszen a hotel az Európa szerte ismert, Nyíregyházi Állatpark területén helyezkedik el. Tehát azok a vendégek, akik eltöltenek itt néhány éjszakát, korlátlanul járhatnak át- a park nyitvatartási ideje alatt- a 30 hektáros tölgyerdőben lévő, 5000 állatot és több mint 500 fajt bemutató Nyíregyházi Állatparkba.

A különleges és ritka állatokról, nemcsak az állatparki kirándulás alatt lehet tanulni, de mivel a hotel szobák mindegyikét más-más állat inspirálta, így akik itt megszállnak, megismerhetik a Föld jellegzetes élővilágát is, s nem utolsó sorban oroszlán üvöltésre és gibbon énekre kellhetnek fel.

A 38 szoba kialakítása és berendezése a könnyed, letisztult vonalat követi s minden vendégkör igényét ki tudja elégíteni, hiszen a standard szobák mellett családi szobák, lakosztályok és egy mozgáskönnyített szoba is megtalálható.

Nagy népszerűségnek örvend a hotel játszóháza is, ahol öko játékokkal, óriás kirakósokkal fejleszthetik kreativitásukat a gyermekek.

Nemcsak a Nyíregyházi Állatpark, de a Hotel Pangea is nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, hiszen nemcsak a Föld történetének mérföldköveit mutatja be (amire a hotel neve is utal ), de a szálloda halljában lévő Életfa, a Kárpát-medence őshonos állatait jeleníti meg. A 13 méter magas, 2 méter átmérőjű kompozícióban 509 figurális ábrázolás látható.  Az Életfa hosszirányban az eget és a földet köti össze, az égtájaknak, évszakoknak megfelelő életritmusban. A fa törzsén az adott oldalnak ( s az adott évszaknak) megfelelő állatjegyek helyezkednek el.

A hallból tovább sétálva, az éttermen át jutunk ki a dínó játszótérre, ahol míg a felnőttek elvonulhatnak a pihenő kertbe, a gyermekek élethű dinoszauruszokban gyönyörködhetnek, vagy játszhatnak a hotel játszóterén.

 A Pangea Hotel üzleti világa is zöld környezetben, a természet közelségébe rendezkedett be. Rendezvényeknek, szakmai találkozóknak, vagy egyéni üzleti tárgyalásoknak tud otthont biztosítani, hiszen konferenciatermei rugalmasan 50-80-120 fő kapacitásúra alakíthatók.

A hotel különös figyelmet fordít a fogyatékkal élőkre is, így nem csak a mozgáskönnyített szoba és a panorámalift segíti az ide érkezőket, de a héten kerül átadásra a vakok és csökkentlátók részére készült Braille írásos étlap is.

A Hotel Pangea Ökocentrum nevében fémjelzett ökológiai jelleg az egész komplexum gondolatvilágában, felépítésében, térszervezésében, anyaghasználatában konceptuálisan megjelenik. Az épület külső megjelenése, belső tereinek látványvilága, funkcionális elrendezése mind erre az alapgondolatra felfűzött.

A ház egy éves működése alatt már igen nagy népszerűségre tett szert, az első nyarat 90 %-os foglaltsággal zárta, és kiváló helyszínnek bizonyult egy nemzetközi tudományos cápa konferencia számára is.
Még több hír