Hírek

A Nyíregyházi Állatparkba soha ennyi új állat nem érkezett még, mint idén!
2014. 03. 20.

 

Szezonnyitó tavaszi hírek a SóstóZooból!

A Nyíregyházi Állatparkba soha ennyi új állat nem érkezett még, mint idén!

Ez nem csak azért örvendetes, mert gazdagodik a gyűjtemény, hanem azért is, mert új állatbemutatók épülnek!

A tavasz kezdetére több mint 1000 hal érkezett a felújított Ócenáriumba, ahol a különleges és ritka tehénorrú ráják és a látogatók kedvencei, a 6 féle cápa mellett, idén a tengerek mikrovilágába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

     Az idei év kétség kívüli szenzációja lesz, a két új állatbemutató felavatása. Az egyik a Viktória ház, amely több mint 2000m2-en mutatja be a világ ritka és különleges állatait. A parkban ez lesz a ritka élőlények gyűjteménye, hiszen az állatok mellett a botanikai ritkaságok bemutatásra is nagy hangsúlyt fektetünk; így a névadó Viktória tündérrózsa mellett a vanília, a kakaó vagy a bors növényt is meg lehet majd csodálni.

A másik, az Andok világa, melynek lélegzetelállító külső kifutórendszerében élő dél-amerikai állatokat kalandpark szerűen, a fák magasságában, függőhidakon járva tekinthetünk meg.

     Nagyon sok kisállat születését várjuk az idén, s anélkül hogy részletekbe bocsátkoznánk, azt megemlíthetjük, hogy a szélesszájú orrszarvú s az afrikai elefánt tehenünk vemhes.

 

 

Még több hír