Hírek

Csupán pár napig látható a Pillangók erdeje
2019. 12. 23.

A Nyíregyházi Állatpark Zöld piramisában karácsonyi meglepetések várják a téli szünetben a gyermekeket.

Megnyílt a Pillangók erdeje

Színpompás élményekkel gazdagodnak, akik ellátogatnak a karácsonyi szünetben a Nyíregyházi Állatparkba, hiszen több mint száz pillangóbáb érkezett az ország leglátogatottabb vidéki turisztikai látványosságába. 

A kikelés után akár tenyérnyi nagyságú állatok, báb állapotban érkeztek s egy speciális bábszekrényben, megfelelő hőmérséklet és páratartalom mellett kelnek ki.

A lepkebábok nagysága és mérete fajonként változik s megjelenésük leginkább valamilyen növényi részre hasonlít, hiszen ez segít megtéveszteni a számukra veszélyt jelentő ragadozókat.

A bábból kikelő, röpképes kifejlett imágók folyamatosan kerülnek be a trópusi klímájú bemutatótérbe, ahol energiában gazdag táplálékon, nektáron és édes gyümölcsök nedvein élnek.

A számukra kialakított „Pillangó erdőben” vendégeink is besétálhatnak közéjük, ahol testközelből csodálhatják meg a „törékeny” állatokat, repülés vagy táplálkozás közben.

Ráadásul a vállalkozó kedvű gyerekek és felnőtt kísérőik különleges pillangószárnyakat viselhetnek a Zöld piramisban töltött idő alatt.