Hírek

Hétfőn este elbúcsúztak Állatparkunk dolgozói a rinocérosz bébinktől.
2020. 08. 19.

Elutazott a Nyíregyházi Állatparkból az ország első Magyarországon született indiai páncélos rinocérosza (Rhinoceros unicornis).

A bikaborjú 2018 szeptember 26-án természetes fogantatással, tizenhat hónapnyi vemhesség után jött világra és most hogy 2 esztendős lesz, az Európai Fajmegőrzési Program tovább helyezi őt másik állatkertbe. 

A bikaborjún kívül jelenleg három felnőtt állat él a parkban: a legfiatalabb ivarérett nőstény a kilenc éves Aruna 2014-ben érkezett Berlinből, a tizenhat éves hím, Hans 2006-ban Nürnbergből, míg a tizenkét éves , Jasmin névre hallgató anyaállat 2010-ben a belgiumi Planckendael-ből került Állatparkunkba. 

A két évvel ezelőtt világra jött vastagbőrű igazi zoológiai szenzációnak számít, mivel természetes úton, zárt tartási körülmények között rendkívül nehezen szaporodnak.  

A kis rinocérosz mindennapjait és gyarapodását születése óta figyelemmel kísérték  parkunk szakemberei. A borjú hatvan kilogrammos súllyal született és most 2 esztendősen közel 1 tonna.  

A kis állat az Európai Fajmegőrzési Program döntése alapján a Szegedi Vadasparkba került, ahol dinasztiát alapíthat a most épült rinocérosz kifutóban.

Katt ide a szállítás pillanataira: https://youtu.be/tNqcIoLM5R0