Hírek

Ilyen volt a Boldog Maci Nap-az Állatparkban
2019. 05. 06.

 Május 5-én vasárnap zajlott  a Nyíregyházi Állatparkban a Nemzetközi Medve Nap , a „Happy Bears Day”!

A tematikus nap célja az volt, hogy minél többet megtudjanak a résztvevők a világon élő medvefajokról. 

Mindenki hallott már a jegesmedvéről, a barnamedvéről vagy az óriáspandáról, de kevesen tudják, hogy 8 medvefaj él a világon.

 A Nyíregyházi Állatpark az országban egyedülálló módon 3 medvefajt tart; a jegesmedvét, a barnamedvét és Dél-Amerika egyetlen medvefaját, a pápaszemes medvét. Ráadásul az európai medve  tanácsadó testület tagjai is vagyunk, így szívügyünk hogy minél többet megtudjanak látogatóink a medvefélékről. Az külön öröm volt, hogy azok az európai medvetartó helyek, melyek szintén megrendezték ezt a napot, a Nyíregyházi Állatpark oktatási tematikáját és szemléltetői eszközeit használták, melyeket Soós Noémi, a park grafikusa tervezett.

A medve nap keretében játékos formában ismerkednek meg a látogatók a macikról; voltak látványetetések, vetélkedők, kézműves sarok, de a Nyíregyházi Állatpark ismeretterjesztő mesekönyvének-a Medvés Könyvnek – a szerzőivel is találkozhattak az érdeklődök. A program zárásaként Dr Biácsi Alexandra, a park állatorvosa osztotta meg tapasztalatait, az Ázsiában élő medvefajok veszélyeztetettségéről, hiszen az illegális medveepe kereskedelem miatt több medvefaj veszélyben van.

Ezen a napon minden a medvékről  szólt; a botanika rajongói láthattak medvetalp kaktuszokat,  de az Állatpark területén található Bambusz étteremben volt medvehagymával ízesített menü és medvehagymás pogácsa is, a fagyizookban pedig macifagyi.

Emellett volt méz kóstolás és méhészeti bemutató, valamint ingyenes macis csillámtetkót is kérhettek az érdeklődők.

A maci nap nem csak bocsoknak szólt,  a család minden tagjának kellemes kikapcsolódást nyújtott a "Boldog Maci nap "