Hírek

Nagy sikerrel zajlott a Nemzetközi Medve Nap a Happy Bears' Day
2020. 05. 11.

Nagy sikerrel zajlott a Nemzetközi Medve Nap, azaz „Happy Bears Day”, ám a megszokottól eltérőn Állatparkunk  közösségi oldalán ünnepeltük meg ezt a napot!

A tematikus nap célja az volt, hogy minél többet megtudjanak a résztvevők a világon élő medvefajokról. 

Mindenki hallott már a jegesmedvéről, a barnamedvéről vagy az óriáspandáról, de kevesen tudják, hogy 8 medvefaj él a világon.

A Nyíregyházi Állatpark az országban egyedülálló módon 3 medvefajt tart: a jegesmedvét, a barnamedvét és Dél-Amerika egyetlen medvefaját, a pápaszemes medvét.

Ráadásul az európai medve tanácsadó testület tagjai is vagyunk, így szívügyünk hogy minél többet megtudjanak látogatóink a medvefélékről. Az külön öröm volt, hogy azok az európai medvetartó állatkertek, melyek szintén megrendezik ezt a napot, a Nyíregyházi Állatpark oktatási tematikáját és szemléltetői eszközeit használták fel online előadásaik, vetélkedőik alkalmával. 

A Medve Nap keretében játékos formában ismerkedhettek  meg medvéinkkel, voltak letölthető kézműves ötletek,  videó bejátszások és ingyenesen elérhető lett a Nyíregyházi Állatpark ismeretterjesztő könyve a Medvés Könyv.

A "Boldog Maci Nap" nem csak bocsoknak szólt, a visszajelzések alapján a család minden tagjának kellemes kikapcsolódást nyújtott.

Még több hír