Nagymacskáink újrahasznosították a megmaradt "karácsonyfákat"

A téli időszakban is fontos hogy ingergazdag környezetben éljenek állataink, így egy kertészet által felajánlott fenyőfákat helyeztünk be nagymacskáink kifutóiba.

Fontos küldetésünknek tartjuk, hogy minél változatosabbá tegyük az itt élő 5000 állat életét.

Egyeseknek papírdobozba rejtünk eleséget, másoknak speciális állatlabdákat adunk vagy új berendezést helyezünk a kifutójukba.

Karácsony elteltével egy kertészet felajánlott számukra feleslegesség vált fenyőfákat, amit mi kincsként fogadtunk és behelyeztük nagymacskáink kifutóiba.

Az állatok különféleképpen fogadták a meglepetést; Inkosi a fehér oroszlán a gyanta szagba dörgölőzött és nem engedte kölykeit a fához. (Természetesen többet raktunk be, de mindegyiknek ugyanaz a fa kellett ) A normál színű oroszlánkölyök rágcsálták azokat, míg a fekete leopárdunk élvezte hogy elbújhat benne. A maláj tigrisek voltak a legaktívabbak, ők zsákmányként tekintettek a tűlevelekre és szétszedték a fákat.

Az ígért módon továbbra is eljuttatjuk hozzátok élményeinket Állatparkunk ZOO TV-je segítségével, míg személyesen nem találkozhatunk.  Ha lemaradtál valamelyik adásról, a youtube és a facebook felületünkön megtudod tekinteni.