Hírek

Óriási érdeklődéssel zajlott Állatparkunk karácsonyi családi napja!
2019. 12. 27.

Óriási érdeklődéssel zajlott Állatparkunk karácsonyi családi napja!

Az külön öröm a számunkra, hogy a mai nap délelőttjén megérkezett a 600.000 -ik látogatónk, azaz 23 éves fennállásunk alatt újabb látogatórekordot döntöttünk meg 2019-ben! 

 „Állati jó” programokban vehettek részt azok, akik a mai napon ellátogattak hozzánk.  

Állatparkunk nagyon fontosnak tartja az állatkertek szemléletformáló szerepét s a karácsonyi családi napon az érdeklődők különleges szakvezetésekben vehettek részt. Megtudhatták, miért is fontosak az állatkertek, milyen speciális táplálékot esznek a vadállatok, hogyan tréningezik a kaliforniai oroszlánfókákat s milyen bámulatosan sokszínű a rovarvilág.  

A vendégek olyan ritka állatfajok etetését láthatták, mint a világ legapróbb majmocskái, a homoki tigriscápák vagy a sörényes hangyászok, de megleshették a kea madarak bámulatos problémamegoldó képességét, csak úgy mint azt, hogyan lehet szaganyagokkal motiválni egy tigrist  

 A programokra szép számmal érkeztek a tanulni vágyók s az ide érkező családok, igazán tartalmas közös napot tölthettek el a parkban.  

 Ráadásul 10 éves lett a Nyíregyházi Állatpark Ázsia élővilágát bemutató épülete a Zöld piramis-Ócenárium, ezért a téli szünetben 2019 december 20. és 30. között féláron látogatható a 35 hektáros tölgyerdőben 5000 állatot bemutató Nyíregyházi Állatpark, így aki lemaradt volna az eseményről, még pár napig kedvezményesen meglátogathat minket! 

további fotók megtekinthetőek a hivatalos facebook oldalunkon