Hírek

Zsebi babák minden mennyiségben
2017. 03. 23.

 Szép számmal gyarapodott   Állatparkunk benett-kenguru családja, a 10 fős csapatban 5 nősténynek is született utódja.

Az Ausztrália déli részén és Tasmániában őshonos benett-kenguruk (Macropus rufogriseus) kicsinyei egy hónapos vemhesség után, igen fejletlenül jönnek a világra. Születés után az embrionális állapotú apróságok kb. 1 grammosak, csupaszok, vakok, hátsó lábaik és farkuk fejletlen. Viszonylag erős mellső végtagjaik segítségével másznak be anyjuk erszényébe, s  életük első hónapjait ott töltik.

3-4 hónapos korban dugják ki először a fejüket, s 5 hónaposan már időnként kimerészkednek az erszényből.

A Nyíregyházi Állatparkban született kölykök télen látták meg a napvilágot, így már folyamatosan kitekingetnek, s a legidősebbek már olykor el is hagyják a biztonságot nyújtó menedéket.

A Bennett-kenguruk (Macropus rufogriseus) Tasmániában és Ausztrália délkeleti partsávján a bozótos területeken fordulnak elő s

táplálékukat fűfélék, levelek és lágy szárú növények alkotják.

Még több hír