Kétpúpú teve
  • Faj: Kétpúpú teve (Camelus bactrianus)
  • Utódok száma: 1
  • Elterjedés: Közép-Ázsia
0cm
0kg

Kétpúpú teve

Kevés példánya vadon is megtalálható, vad populációi a Góbi sivatagban élnek. Háziasított példányai Közép-Ázsia –szerte megtalálhatóak. Mintegy 3500 éve háziasították, fontos teherhordó állat, de húsát, tejét és gyapját is hasznosítják. Hosszas szomjazás után képes 10 perc alatt akár 110 liter vizet meginni. Amikor jól táplált, púpjai kemények és felállnak, ha pedig zsírtartalékai kimerülnek, akkor a púpok petyhüdten lógnak. A domináns csődör 6-30 kancát is maga köré gyűjthet.

Lakóink