Kokabura Jakab
  • Faj: Kokabura (Dacelo novaeguineae)
  • Utódok száma: 2-4
  • Elterjedés: Kelet- és Délnyugat-Ausztrália
0cm
0cm

Kokabura

A jégmadarak legtermetesebbike. Száraz, nyílt erdőségekben honos. Zsákmányát lesből lezuhanva kapja el. Rovarokra, kígyókra, gyíkokra, rágcsálókra és kisebb madarakra is vadászik. A fiatalok több évig szüleikkel élnek, segítve a következő fészekaljak költésében. Területüket éles, emberi nevetésre hasonlító kiáltással jelöli, erre utal a magyar neve is: Kacagó Jancsi

Lakóink