Nandu
  • Faj: Nandu (Rhea americana)
  • Utódok száma: 13-17
  • Elterjedés: Dél-Amerika Brazília, Argentína
0cm
0kg

Nandu

Nyílt füves területen él a strucchoz hasonlító röpképtelen madár. A bokros és magas fűvel borított területeket kedveli leginkább. Levelekkel, gyökerekkel, magvakkal, rovarokkal táplálkozik. Erőteljes lábaival gyorsan fut, közben szárnyait kissé felemeli.  Társas állat, csak az idősebb hímek élnek a csapatokból kiválva magányosan. A költési időszakban a kakasok hevesen rugdosódva vívnak egymással. A dürgő hímek násztáncot járnak a tojóknak. A kakas akár több mint tíz nősténnyel is párosodhat, majd egyedül kotlik és őrzi a fészekhagyó fiókákat. 

Lakóink