Hírek

Megszületett a várva-várt afrikai elefántborjú!
2015. 06. 19.

 Hatalmas öröm érte a Nyíregyházi Állatpark munkatársait, mert ma, az esti órákban megszületett a várva-várt afrikai elefántborjú!

Különlegessége a történetnek, hogy a 2 évvel ezelőtt a 23 éves Jack és a 16 éves Kwanza párzását a kifutóban, a látogatók is megörökítették. 
Vendégeinket folyamatosan tájékoztattuk az elefánttehén állapotáról, hiszen rendszeresen végeztünk ultrahang vizsgálatot.
A párzás időpontjáról azt reméltük, hogy ez év június 15-én, közel 2 évnyi vemhesség után megszületik Kwanza első borja. Néhány nap tévedéssel, egy kicsit viharos időben--komplikáció mentesen, könnyedén-világra jött Magyarország második afrikai elefántborja! 
A Nyíregyházi Állatpark alig 10 éve tart afrikai elefántot és a 2007-ben itt született első elefántborjú után nagyon büszkék arra, hogy újabb kis afrikai elefánt született, ma 19.30-kor.
Az első nyugalmas időszak nagyon fontos, s most reménykedve várjuk, hogy Kwanza fogja-e szoptatni a borját, úgy tűnik, hogy teje lesz bőven.
Nem tudjuk az ivarát és a súlyát--egyelőre ezt az egy képet osztjuk meg Veletek.
Néhány nap múlva- ha normális mederben haladnak a dolgok-lehet hogy mindenki személyesen láthatja a kiselefántot.

Nagy kockázat első borjas állatoknál a sikeres nevelés, kérünk mindenkit hogy szurkoljon, hogy ne legyen baja a kis állatnak!