Hírek

Állatparkunk minden évszakban más és más arcát mutatja
2020. 01. 15.

Télen is érdemes kilátogatni Állatparkunkba

Bár ez az időjárás leginkább a hűvösebb éghajlatot kedvelő állatainknak kedvez- így érdemes megfigyelni a jegesmedve, a fehér farkas falka vagy a szibériai tigris család mindennapjait-a park szubtrópusi és trópusi éghajlatot képviselő fajai is láthatók; egy részük a külső kifutókban, míg a hőmérsékletre érzékenyebbek a Trópusi házban az Ázsia élővilágát bemutató Zöld piramisban valamint a Viktória házban töltik mindennapjaikat.

S hogyan lehetséges az, hogy a hófedte területeken zebrák és orrszarvúk nyargalásznak, s oroszlánok, jaguárok játszadoznak?

 A válasz egyszerű; az állatok jó része más európai kertből érkezett, így hasonló éghajlaton éltek eddig is, s ráadásul az alkalmazkodó képességük is kiváló.

Természetesen a fűtött istállók minden érzékenyebb faj rendelkezésére állnak, ahová bármikor visszahúzódhatnak.

Emellett a gondozók folyamatosan ellenőrzik az önitatókat, az állatházak fűtési berendezését, az állatok pedig megemelt takarmány- és vitaminadagokat kapnak.

A halak és kétéltűek gyakorlatilag semmit nem éreznek meg a hidegből, mivel a Zöld Piramis, a Trópusi és Viktória ház valamint az Ócenárium légterében és medencéiben mindig állandó a hőmérséklet. A főemlősök közül több faj azonban érzékeny a hidegre, a világ legkisebb selyemmajmai, vagy a legnagyobb, fán élő főemlősök, az orangutánok szintén a tágas belső helyeiken élik napjaikat tavaszig.

Természetesen vannak olyan állatok, amelyeknek meg sem kottyan a zimankó, a jegesmedve, a hópárduc és szibériai tigris kifejezetten élvezi ezt az időjárást, s a borjúfókák "téli felkészítése" is már ősszel megkezdődött a megemelt takarmányadaggal.

       A szerencsés látogatók megleshetik a fóka-sulit is, ahol már az úszólábúak a főszezonra készülve sajátítják el trénereik segítségével az újabbnál-újabb kunsztokat. Mivel nyáron három bemutatót tartunk a vendégeknek, fő szezonban nincs idő újabb feladatok betanítására, a téli időszak viszont kiválóan alkalmas a tanulásra.

    S ha valaki igazán trópusi melegre vágyik, látogasson el parkunk Zöld piramis-Ócenáriumába a Dél-Amerika vagy a Viktória házba!

               A Nyíregyházi Állatpark az év minden napján nyitva van. Téli időszakban 09.00-16.00 között barangolhatjuk be 35 hektáron Földünk vadregényes tájait.


Még több hír