Fókashow

2019. évi  fókashow időpontok:

Május elsejétől főszezonban minden nap 11:30 és 15:00 időpontokban augusztus 31-ig.

Papagáj bemutató

Május elsejétől főszezonban, jó idő esetén  10:00     augusztus 31-ig.

A program megtekintését a belépőjegyed ára tartalmazza!

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy az állatbemutatók időpontjai változhatnak, esetleg el is maradhatnak az állatok életritmusának megfelelően illetve a rossz időjárási viszonyok miatt!

Az állatparkunkban naponta 2000 kg zöldséget, 2400 kg gyümölcsöt, 800 kg húst 700 kg halat, 1000 kg magvat és 3000 liter vizet fogyaszt el népes állatseregünk. Minden hétfőn és pénteken 9:30-kor megnézheted, hogy tízóraiznak az Ócenárium cápái. A fókashown és a papagájshown láthatod hogy dolgoznak meg kedvenceid a jutalomfalatokért, és állatparki sétád során az automatiáinkból vásárolt finomságokkal te is meglepheted háziállatainkat, vagy a népes lámacsaládot. 

Cápaetetések időpontjai: hétfőn és pénteken 9:30-tól  
Helyszín: Zöld Piramis - Ócenárium 

A szervezett látványetetések megtekintését belépőjegyed ára tartalmazza.

2019. májusától hétköznap 16.00-tól és hétvégente új lehetőséggel gazdagodnak a Nyíregyházi Állatpark fakultatív programjai. Mostantól a tevegelés és az elektromos kisbuszozás mellett, szakvezetés keretében ismerkedhetnek meg az Állatpark életével a parkba látogatók. 

A 90 perces túra alatt, nem csak értékes információkkal gazdagodnak, de állat etetésekben is részt vehetnek az érdeklődők. Időpont egyeztetés: szalayrita79@gmail.com

Utazz egy nagyot a sivatag hajójával! Tevegelj állatparkunk kétpúpújával! Különleges sivatagi élmény vár rád a kényelmes tevenyeregben a főbejárattól jobbra, a Hüllő ovival szemben.

Tevegelés ára: 1500 Ft / fő. (5 éves kortól vehető igénybe)

A 2019. év tevegelés időpontjai:

Az évben első alkalommal 2019. március  15-17-ig , ezt követően április 1-től minden nap várjuk kedves vendégeinket. 

Aki kíváncsi a bájos madagaszkári makikra, keresse fel  a Tarzan ösvényén elterülő majomerdőt! A majomerdőben gyűrűsfarkú makik járnak, kelnek a vendégek között. A makikat testközelből megcsodálhatjuk, fényképészkedhetünk velük, de etetni és simogatni sajnos nem lehet őket.


Kocsikázd végig a világunkat, a SóstóZoo kisbuszaival! Gyerekeknek, idősebbeknek és a megfáradt állatpark látogatóknak a hangulatos kocsikázás kellemes kikapcsolódást nyújt a park harminc hektáros tölgyerdejében. A 16 férőhelyes járatok 20 percenként indulnak a Zöld Piramis bejárata elől.


A KocsikáZoo ára 500 Ft / fő / 20 perc

A KocsikáZoo október 24-től március közepéig  szünetel!

2019-ben, jó idő esetén, főszezonban 09:00-16:00 között.

Az Állatpark 35 hektárnyi területét nehéz bejárni a csöppnyi lábakon, így nagy segítség a családoknak a kölcsönözhető nyitható ajtajú zöld kiskocsi.

 

Bérleti díja: 1000 Ft / alkalom - a bébi taxi főszezonban elérhető, késő őszi, téli időszakban már nem.

Időpontok:

Május 1. - A munka ünnepe

Május 25-26. - Gyereknap

Június 8-10. - Pünkösd

Kisgyermekes családjaink számára kínálunk kiegészítő programot az állatkerti séta alatt szombat délutánonként. A madárbemutató helyszínén

Állatparkunk színpadánál, állatmesés bábszínházi előadásokat tekinthetnek meg. Az előadások 15:30-kor a délutáni fóka show után kezdődnek!

A pontos dátumokért kattintson a tovább gombra!

A természetvédelmi nevelés, a fajmegőrzés és a természetvédelmi kutatások kiemelt területei állatparkunknak. Oktatóközpontunk tevékenysége során az állatkerti bemutatók látogatóink számára ismertté teszik a fajmegőrzés, a fajmegmentés programjait, az állatkertekben élő egyedek visszatelepítésének lehetőségei. Oktató tevékenységükkel gyarapítani kívánjuk az állat- és természetvédelem iránt felelősséget vállalók táborát, akik tevékeny részvételükkel hozzájárulnak a fajok, a biodiverzitás megőrzéséhez. Az állatkerti oktatás színhelye a Zoo-Suli Oktatóközpont, ahol változatos szemléltetőeszközökkel, magasan képzett elméleti és gyakorlati zoológus szakemberekkel, izgalmas, változatos programokkal segítjük felfedezni az élővilág csodáit.