Hírek

Nyíregyházi segítség határmenti állatkerteknek
2020. 12. 21.


Nyíregyházi segítség határmenti állatkerteknek 

A Nyíregyházi Állatpark rendkívül fontos küldetésének tekinti, hogy a határon túli magyar lakta területek állatkertjeivel is jó kapcsolatot ápoljon és segítse a működésüket. 

Így amikor megtudtuk, hogy a szerbiai Palics Állatkertjében elpusztultak a borjúfókák, azonnal a segítségükre sietettünk. Állatparkunk borjúfóka párja Kuksza (18) és Beni (19) -akiknek már többször volt a Nyíregyházi Állatparkban borja-, így Palicsra kerülnek.   

A szálllítást több hónapnyi „papírmunka” és állat tréning előzte meg. A kollégákkal a takarmány és vitaminadagok mellett egyeztettünk a tréningezés rutinjáról is és felkészítettük úszólábúinkat a „beládázásra” és az utazásra. 

Az állatok jó kezekben lesznek hiszen a korábbi években a palicsi kollégák már többször ellátogattak hozzánk tapasztalatcserére, ahol reméljük a fóka pár ugyanolyan jól érzik majd magát, mint nálunk.

A határmenti állatkertek segítése itt nem ért véget, hamarosan a horvátországi Eszék Állatkertje oroszlánkölyköket kap Nyíregyházától, a romániai Nagyvárad pedig szibériai tigris fogadását tervezi.